NAHLA AL-ARIAN PÅ "FØRST OG SIST"

Som en flott avslutning på en hektisk uke i Norge tok Nahla Al-Arian turen innom Skavlan fredag 23. februar for å fortelle om Samis sak og filmen til et stort norsk TV-publikum.

SAMI AL-ARIANS ADVOKAT TIL NORGE

Onsdag 22. februar kom forsvarsadvokat Linda Moreno, spesialist på saker som involverer menneskerettigheter og terror-tiltaler, til Norge. Hun var en av advokatene til Sami Al-Arian, som ble frikjent på alle de alvorligste tiltalepunktene av juryen i sin rettsak. Hun skal bl.a. innlede under en debatt om norske terrorlover arrangert av Advokatforeningen, Oslo Dokumentarkino og Film fra Sør på lørdag 24. februar.

Et av hennes første møter i Oslo var en lunsj med advokat Harald Stabell.

AL-ARIAN PÅ STORTINGET

STORTINGET (VG Nett) Olav Gunnar Ballo (SV) og Ågot Valle (SV) vil be regjeringen hjelpe Sami Al-Arian, som sitter fengslet i USA. Les mer her.

Søndag 19. februar, rett fra lobbyvirksomhet i Washington, kom Samis kone Nahla Al-Arian til Norge sammen med to av sine barn, Laila og Abdullah. Onsdag 21. februar kommer Samis forsvarsadvokat Linda Moreno.

KOLLAPSET I FENGSEL

Onsdag 14. februar kollapset Sami Al-Arian i fengselet etter 23 dagers sultestreik. Sami Al-Arian er nå flyttet fra Virginia til et fengsel med bedre medisinske fasiliteter i North Carolina. Mer om saken se siste nytt om saken.

 

DENNE SIDEN GIR EN KORT OVERSIKT OVER AL-ARIANS BESØK I NORGE FEBRUAR 2007.

 

AMNESTY: FENGSELSFORHOLD UAKSEPTABLE

Fengselsforholdene til Sami Al-Arian er brutale og fremstår som en tilleggsstraff. Det skriver Amnesty International i et brev til den amerikanske justisministeren. Sami Al-Arian sultestreiker på fjerde uke i protest mot behandlingen. Klikk her for hele saken.

Abdullah, Laila og Nahla Al-Arian mottar blomster fra Amnestys Gerald Folkvord under en mottakelse på Nobels Fredsenter mandag 19. februar. Senere leste Nahla opp en uttalelse fra sin mann. Last ned Sami Al-Arians brev til Norge.

nahl sami

FØRPREMIERE I TRONDHEIM

Onsdag 21. februar er det førpremiere i regissørens og fotograf Tone Andersens hjemby, Trondheim. På bilde under spiser Nahla Al-Arian og regisør Line Halvorsen lunsj med viseordføreren.

FULL POTT FOR ”USA MOT AL-ARIAN” I TROMSØ

Torsdag 19. januar hadde dokumentaren ”USA mot Al-Arian” førpremiere under Tromsø Internasjonale Film Festival. Regissør Line Halvorsen og deler av staben var tilstedet i en fullsatt sal sammen med et begeistret publikum.

Søndag ettermiddag ble det klart at "USA mot Al-Arian" ikke bare gikk rett hjem hos et samstemmig kritikerkorps. Dokumentaren om den muslimske familiens kamp for å bli renvasket for terroranklager i USA gikk også rett til topps i publikumsavstemningen om den best likte filmen. Skriver NTB. www.tiff.no

”Sterk og utrolig skremmende dokumentar om rettsikkerhet for USAs opposisjonelle etter 11. september”, skriver avisa Tromsø. Mens Nordlys slår fast at; ”Dette er en film som gjør deg opprørt”.

Begge gir de ”USA mot Al-Arian” terningkast seks. 6 6